2007 Create a character

exposition

2007 oktober Van 20 t/m 28 oktober vindt in Eindhoven de zesde editie van het grootste designevenement van Nederland plaats: Dutch Design Week.

Gedurende deze week zal er een unieke expositie Create a character te zien zijn in een van de Hollandse Huiskamers in het Klokgebouw op het voormalig Philips-complex Strijp-s. Daarna zal deze expositie gaan touren door nederland.

Designer toy

Concept winkel Artgadgets in Eindhoven heeft met Create a Character een fantastisch project gelanceerd dat teruggrijpt naar de authentieke waarde van de Designer Toy als uniek verzamelobject. Grote merken en bedrijven uit de commercie hebben ondertussen ontdekt dat er goed te verdienen valt aan de Designer Toy verzamelaar, waardoor er ook een overkill is geproduceerd aan minder bijzondere Designer Toys. Omdat verzamelen toch veel leuker is naarmate iets bijzonder is, heeft Artgadgets 3 maal 8 artiesten uit verschillende creatieve disciplines geselecteerd om een blanco 13inch do-it-yourself Designer Toy te bewerken die de naam SUG draagt. De disciplines zijn onderverdeeld in de categorieen street-artists, design en hedendaagse kunst en worden vertegenwoordigd door aansprekende namen zoals Richard Hutten, Ted Noten, Darryl van Wouw, Rob Scholte, Woody van Amen, Collin v/d Sluijs, Marlies Dekkers, Chris Kabel, Arnout Visser, Studio Boot, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, Super-A, Niark 1, Dominique Chan, Liliane Vertessen, Sjoerd van Lankveld, DonLeo, Mark Verhagen, Daniel Gotesson, Staynice, en Stijn Peeters en nog 3 andere interessante artiesten. Interessant zijn de verschillen tussen deze creatieve werelden en elke artiest als individu, wat zorgt voor een situatie waarin nieuwe combinaties en ideeen vorm kunnen krijgen en creativiteit tastbaar kan worden.