Holland in beeld


Studio Boot in overzicht Dutch Design van de 20ste eeuw

2007 oktober
ISBN: 9068684604
door Toon Lauwen

Studio Boot in overzicht Dutch Design van de 20ste eeuw

Fokke en Sukke, Cora van Mora. Pietje Pitamientje, LINDA en Libelle. Pietje Bell, Jip en Janneke, Oilily, Joris Driepinter en Loekie de Leeuw. Zomaar een lijstje bekende namen die door Nederlanders gekoesterd worden. Holland in Beeld brengt ze voor het eerst samen in een breed overzicht van affiches, boekomslagen, lettertoepassingen, illustraties, reclame, tijdschriften en merken: 300 ’iconen van moderniteit’, die de afgelopen 150 jaar het gezicht van onze cultuur mede hebben bepaald.
Evenals voorganger Dutch Design van de 20ste eeuw bevat Holland in Beeld een prikkelende en verrassende selectie van het veelsoortige werk van onder meer Wim Crouwel, Fiep Westendorp, Morton Kirshner, Studio Boot, Paul Meijer, Dick Bruna, Jan Toorop, Max Velthuijs, Piet Zwart, Kesselskramer, Moussault, Laboratorivm, Lowe Kuiper & Schouten, FHV/BBDO en vele andere ontwerpers.

Nederlandse beeldmakers behoren tot de internationale finefleur. Dat geldt voor de commerciele wereld van artdirectors, reclamemakers en merkenbouwers, maar ook voor het culturele circuit van illustratoren, affiche-, boek- en letterontwerpers. Die voorheen gescheiden vakgebieden beginnen bovendien ook steeds zichtbaarder te vermengen. En daaruit komen weer interessante nieuwe concepten en toepassingen voort. Hoog tijd dus voor een overzicht! Helder beschreven en fraai in beeld gebracht: Holland in Beeld.