2009 design for happy living

Studio Boot geeft lezing ism uitgeverij snor

Fred en Wilma in de vinexwijk. Maak van je huis een zelfvoorzienend paradijs. Lezing in samenwerking met uitgeverij Snor

 

Zorgzame designproducten uit de regio Eindhoven

De vierde Made in Brainport expositie ’Brainport Design for Happy Living’ beleeft haar première tijdens Dutch Design Week. Het thema is ’Creating a Caring Society’.

Ontwerpers en producenten merken dat consumenten steeds meer letten op de werkelijke toegevoegde waarde van producten. Ze laten zich minder snel meeslepen door de waan van de dag. Vanuit dat standpunt toont Design Connection Brainport een selectie van twaalf ’zorg en aandacht’ designproducten. De Soft Lamp van Kiki van Eijk bijvoorbeeld, fascineert mensen en zet aan tot aanraken: een ’impliciete’ betekenis. Daartegenover staat een product als het Bobike fietszitje, waarvan het nut overduidelijk is. Andere voorbeelden zijn de stoel Spine van TTTVO en een product als de Sensuele Stimulator van Philips die mensen in staat stelt elkaar zorg en aandacht te geven.

Ontwerper Kiki van Eijk en Hans Robertus – directeur Dutch Design Week en senior director research, development & innovation bij Philips deelden hun kennis om tot een representatieve collectie conceptuele en industriële designproducten te komen. De producten zijn ontworpen in Brainport en deels of geheel in de regio geproduceerd. Het tentoonstellingsconcept van ontwerpers Maarten Kolk en Guus Kusters in samenwerking met Studio Boot draagt het thema uit en koestert op een bijzondere manier de collectie van ‘caring’ designproducten.