2009 Omslag Soepkalender

Soepkalender wint Gourmand Cookbook Award Nederland

Mooiste kookboekomslag van Nederland door studio Boot en Soepkalender wint een Lintje van de Boekverkoper!

De Soepkalender heeft een Gourmand Cookbook Award gewonnen in de categorie `Best cookbook cover’ voor Nederland. De omslag – een knipoog naar bekende soepverpakkingen – is ontworpen door Studio Boot. Het is een tweekleuren zeefdruk op 2 mm bordkarton, met op de blauwe delen hoogglanslak, en doet tevens dienst als steun voor de opengeslagen kalender, die zo op het aanrecht kan blijven staan.

Dit ontwerp strijd nu tegen winnaars uit andere landen om een volgende prijs. De `Best in the world’ wordt op 11 februari 2010 bekend gemaakt op de Paris Cookbook Fair in Parijs.

Van de Soepkalender die in september 2009 bij Uitgeverij Snor verscheen, zijn inmiddels meer dan 13.000 exemplaren verkocht.

Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij en staat erom bekend soms stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen in prachtig vormgegeven boeken. Eerder maakte Petra Janssen & Edwin Vollebergh het boek Fred & Wilma in de vinexwijk. Momenteel werken ze aan twee nieuwe titels. Deze zullen in 2010 verschijnen.


Soepkalender wint een Lintje van de Boekverkoper!

Deze prestigieuze lintjes worden namelijk jaarlijks toegekend door een vakjury van boekverkopers en uitgereikt aan Nederlandse boeken die kwalitatief en inhoudelijk hoogstaande non-fictie bevatten. De lintjes wordt uitgereikt tijdens de Wereld Boeken Dag op 23 april. Kijk op de site van het CPNB voor meer informatie en de andere prijswinnaars.