Festival Re_Nature


festival over Kunst en Cultuur op Tramkade

 

 

 

RE_NATURE 
Festival Vormgeving 

Van 8 t/m 31 oktober vindt in Den Bosch RE_NATURE plaats, een festival voor kunst en natuur. Hier ontdek je hoe kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers reflecteren op onze omgang met de natuur. Het festival is dagelijks gratis te bezoeken.

Op de industriële en creatieve locatie De Tramkade, vlakbij het station, zie je kunstwerken op binnen- en buitenlocaties. Er zijn ruim 30 projecten, met o.a. Thijs Biersteker, Jeroen Kooijmans, Tamar Frank, Atelier Van Lieshout, Melanie Bonajo, Tabita Rezaire, Ambassade van de Noordzee en diverse anderen. Ook is er een uitgebreid programma van workshops, lezingen, wandelingen en expedities.
RE_consider, RE_think, RE_connect, RE_member, RE_kin & RE_generate!

Imke Ruigrok – Artistiek Directeur en Curator

————

We hebben een identiteit voor dit nieuwe festival ontworpen. De vraag van curator was ook om met meerdere ontwerpers samen te werken uit de stad Den Bosch. In het Werkwarenhuis waar we ook initiatiefnemer van zijn huizen ook een paar ontwerpers waar we vaker mee samenwerken. Het leek ons een goed idee om met hun deze klus op te pakken. Een samenspel met verschillende uitkomsten.

Affiches
studio Boot
Website
op basis van identiteit studio Boot
website ontwerp: Peter Korsman (Autograph)
website realisatie:Buro Meta
animatie: Calango
Programma boekje
op basis van identiteit studio Boot
Raoul Wilke (Studio Turbo)
Routing
Waarom een festivaltasje? 
En hoe zorg je ervoor dat zo’n tasje bijdraagt aan de duurzamere wereld? Dat vroeg ontwerpbureau Studio Boot zich af tijdens het ontwikkelen van de huisstijl en aankleding voor het RE_NATURE festival.
Via een onderzoek naar verloren materialen kwamen ze terecht bij een grote werf vol scheepsafval in de Rotterdamse haven. Van de oude visnetten die ze daar vonden werd in samenwerking met ontwerpstudio Iris Toonen een prachtige tas ontworpen. Elke tas is uniek en tegen een kleine vergoeding te koop tijdens het festival.
Op de Tramkade zijn geen afvalbakken, maar ook daarvoor werd een duurzame oplossing bedacht. Vuilniszakken worden omgetoverd tot kleurige tassen die je tijdens je bezoek aan het festival meedraagt om je rotzooi op te ruimen. Tijd om naar huis te gaan? Knoop je zakje dan aan het einde van de expeditie aan het hek. Zo draag je bij aan een schonere omgeving en een kleurrijke installatie die door blijft groeien tijdens het festival. Opgeruimd staat netjes!
met dank aan Bek & Verburg
verzamelaars scheepsafval in de haven van Rotterdam
 
info aval via Re-nature
hergebruik en upcycling
MAAK EEN TAS VAN OUDE VISNETTEN
datum
Tijdens een bezoek aan de Rotterdamse haven zagen ontwerpers Iris Toonen en Petra Janssen en  Zoë Rullens (Studio Boot) al snel de potentie en schoonheid van het scheepsafval dat daar wordt ingezameld. Voor RE_NATURE worden de oude visnetten in de kleuren van het festival gerecycled tot prachtige tassen. Tegen een kleine vergoeding koop je een uniek, handgemaakt exemplaar. Liever zelf maken? Dat kan tijdens de workshop onder begeleiding van de ontwerpers.
Zondag 31 oktober
11.00 -13.00 uur
14.00 16.00 uur
____________________________________________________________________________________________
credits festival vormgeving 
thema: SAMEN KOM JE VERDER
samenwerking met  ontwerpers uit het Werkwarenhuis
concept:  Studio Boot
art direction: Petra Janssen (Studio Boot)
identiteit en branding:  Studio Boot
posters:  Edwin Vollebergh (Studio Boot)
routing:  Marije Vercoelen (Studio Boot)
re-frame upcycling festivaltas:  Iris Toonen & Studio Boot
programmaboekje: Raoul Wilke (Studio Turbo)
website ontwerp: Peter Korsman (Autograph)
website realisatie:Buro Meta
animatie: Calango