Social label at the Social Hub

Expo design


Dutch Design Week 2024 Eindhoven

Zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober 2024

SOCIAL LABEL OP VERSCHILLENDE PLEKKEN TE ZIEN TIJDENS JUBILEUMJAAR

Dit jaar is Social label weer te zien tijdens Dutch Design Week en pakken we het groots aan in verband met ons 10 jarig bestaan. Social label viert 10 jaar positief activisme. Agendasetting op kruispunt van design, maatschappij en economie met een ‘Gestamkunstwerk’ via transformatie van een oude fabriek naar het Werkwarenhuis op Tramkade in Den Bosch. Van niets iets maken. We zijn daarom tijdens Dutch Design Week op drie verschillende plekken te zien waar we ons verhaal vertellen aan diverse publieksgroepen en de nieuwste labels presenteren.

‘This Future is Currently Unavailable’  

Collectieve expo Isola Design  X sociaal duurzame designcollectie Social label met ontwerpers Ineke Hans, Petra Janssen Studio Boot en Kranen/Gille.

Locatie: Strijp S

 

‘ Too big to fix ‘  

Social label 10 jaar / Installation/bezinningsplek voor dialoog,

in partnership met Isola Design hosted door The Social Hub Eindhoven

3  

 ‘Too big to move’  

Gesamtkunstwerk’,

SOCIAL LABEL VIERT DE SPELENDE MENS TIJDENS 10 JARIG JUBILEUM

Social label zet de kracht van design en communicatie in voor een mensgerichte economie waarin iedereen van betekenis kan zijn. Via inspiratie en activatie in de vorm van tastbare producten (collectie) en programma verbindt Social label diverse werelden (community). Het startpunt van een feestelijk jaar is gegeven in het Isola District in Milaan met een nieuwe design product wat het verhaal van de bijzondere reis van de initiatiefnemers en community vertelt. Daarna volgde de makershow in het Social label Lab in Den Bosch. En in het najaar staan diverse design events op het programma waaronder de Dutch Design Week 2024.

Social label neemt als voorloper in het veld ‘design met betekenis’ een unieke plaats in binnen de designwereld.  Initiatiefnemers Petra Janssen (Studio Boot) & Simone Kramer (C-mone) werken al ruim 10 jaar aan het opbouwen van een betekenisvolle designcollectie & community. In samenwerking met diverse partners in zorg en welzijn, makers, ontwerpers en beleidsmakers geeft Social label via design en communicatie vorm aan een inclusieve economie die niemand aan de kant laat staan. Sommige problemen in ons land zijn zo groot dat je je soms afvraagt of de overheid het kan oplossen via wet- en regelgeving. We zijn daarom al 10 jaar bezig om een positief voorbeeld te geven dat het via design doing wel kan. Kom kijken naar onze inventieve aanpak waarmee we de grens tussen kunst, design en sociale projecten bevragen en toepassen voor creatieve oplossingen naar een meer inclusieve samenleving.

COLLECTIE & COMMUNITY

Social label x diverse designers sinds 2014

Ilse Crawford & Oscar Peña, Piet Hein Eek, Dick van Hoff, Marc Mulders, Edwin Vollebergh/ Studio Boot, Borre Akkersdijk/ ByBorre , Kiki van Eijk, Kranen/Gille, Joost van Bleiswijk, Studio Rens, Haiko Meijer / Onix, Roderick Vos, Edward van Vliet, Rianne Makkink / Studio Makkink & Bey, Brigit Vermeulen, Jana Slegers, Kelly Vanneste, Iris Toonen, Mijke Pol, Franziska Angel, Ineke Hans, Simone Kramer (C-mone) en Petra Janssen (Studio Boot), studenten, studios en werkplaatsen i.s.m. zorg-, onderwijs- en re-integratie instellingen.

 

 

 

 

Studio Boot verzorgt het expo design van de installatie in de Social Hub in Eindhoven. Een bezinningsplek tijdens de drukbezochte Dutch design Week in Eindhoven.

Grafisch & ruimtelijk ontwerp,  artdirection fotografie en initiatief Studio Boot. Foto: Rene van der Hulst