Algemene Beschouwingen

kiest alternatieve verkiezingsposters

Kiezers bepalen 17 maart winnende inzending uit talloze creatieve affiches ‘s-Hertogenbosch, 19 februari 2021

 

Om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen organiseert Algemene Beschouwingen een initiatief om alternatieve verkiezingsposters te ontwerpen. Op 17 maart kiest het publiek de winnende poster, die beloond wordt met de ABA, de Algemene Beschouwingen Award.

 

Algemene Beschouwingen is een platform dat de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 aangrijpt tot het ontwerpen van alternatieve verkiezingsposters. Deelnemers worden opgeroepen bestaande posters te alteren, eigen (alternatieve) ontwerpen in te dienen of affiches met een algemene strekking naar eigen ontwerp in te zenden. Dit kan zijn het aankaarten van maatschappelijke onderwerpen als jeugd, zorg of veiligheid, of een ludieke oproep tot stemmen. Vrijheid en creativiteit staan daarbij voorop.

 

Net als met de Tweede Kamerverkiezingen wordt er bij Algemene Beschouwingen op 17 maart gestemd. Die dag stemmen kiezers op hun favoriete poster, waarna het winnende affiche overhandigd zal worden aan zijn ontwerper. Tevens wordt hij / zij beloond met de ABA.

 

Publicatie en zichtbaarheid

Algemene Beschouwingen is bedoeld om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen met een ongebruikelijke, experimentele en alternatieve beeldtaal. Deelnemende affiches zijn onderdeel van een doorlopende tentoonstelling door Den Bosch. De posters zijn coronaproof te zien langs een route door de stad. Naast de fysieke display worden alle inzendingen online verzameld op Instagram (@algemenebeschouwingen) en op de site algemenebeschouwingen.eu.

 

Over Algemene Beschouwingen

Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School en Stichting Antishit.
De Nieuwe Bossche School is een gelegenheidscollectief van vier Bossche grafisch ontwerpstudio’s (ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo) en staat voor ruimhartig omgaan met typografie als (illustratief) beeldmiddel en royaal kleurgebruik.
Antishit is een cross-over community die muziek, kunst en sport samenbrengt en presenteert aan een breder publiek. Deze community heeft zijn wortels in skateboarden en is gestoeld op DHZ-mentaliteit.

 

 

Nieuwe Bossche School

Algemene Beschouwingen

 

link Dutch Design Digger

link BNO 

link Adformatie

AD TV kijk filmpje hier

link Dutch Design Daily 

link Volkskrant

 

 

inzending Edwin Vollebergh studio Boot GRLPWR

Flo Kortekaas intern Studio boot (17 jaar)