DE NIEUWE BOSSCHE SCHOOL

straatexpo Rewrite your future

 

NIEUWE TIJDEN NIEUWE KANSEN
‘Rewrite Your Future’ is de eerste groepsexpo van de ‘Nieuwe Bossche School’ op uitnodiging van het Grafisch Atelier Den Bosch. De ‘Nieuwe Bossche School’ is een fonkelnieuw initiatief van vier grafisch ontwerpstudio’s uit ’s-Hertogenbosch. Het collectief bestaat uit: ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo. Ine Rutgers van het Grafisch Atelier Den Bosch ontdekte in hun werk een overlappende liefde voor uitdagende beeldtaal en ervaart hun werk als een lust voor het oog van de oplettende kijker. Humorvol met onderliggende statements. Naar aanleiding van de uitnodiging besloten zij de ‘Nieuwe Bossche School’ op te richten, met als belangrijkste middel en gemeenschappelijk doel, de poster voor altijd springlevend te houden.
 
POSTERS VAN HOOP EN OPTIMISME
De wereld veranderd snel. We zullen onze toekomst opnieuw gaan schrijven. Dat wordt één van de grootste uitdagingen ooit. Een serie van 16 posters is speciaal ontworpen in deze nieuwe tijd. 1600 posters duiken straks op in de straten van ’s-Hertogenbosch. Opvallend, inspirerend en springlevend! De beelden laten zien dat ondanks deze lastige tijden het niet moeilijk is om positief te blijven; schoonheid zit immers in een klein hoekje. Je kunt ze spotten achter de ramen van hotels, restaurants, cafés, woonhuizen, in supermarkten en op andere onverwachte plekken. Bij de expositie komt een plattegrond. Als bezoeker kun je de straatexpositie lopen, fietsen, rolschaatsen, skateboarden. Ongelimiteerd foto’s maken en plaatsen op social media is volstrekt legaal en toegestaan!
 
REWRITE YOUR FUTURE
De 16 posters zijn in april en mei ontworpen rondom het thema hoop en optimisme.
Posters worden door de makers gezeefdrukt in de werkplaats van het GA. Deze worden genummerd en gesigneerd te koop aangeboden. Een overzicht van het werk van de Nieuwe Bossche School is te zien en te koop bij het Werkwarenhuis op de Tramkade. De posters van Studio Boot kan je zien en bestellen onze webwinkel studioboot.eu
 
EXPOSITIE
1 juni – 17 augustus op diverse lokaties in en om Den Bosch
De straatexpositie met offset posters van 1 juni tot medio augustus