Design Academy Eindhoven

disovery banner 2

 

2009 Songs and Stories
Boek over samenwerkingsproject, “New European Identities”
In opdracht van DAE maakten wij dit beeldboek

In 2008 en 2009 werkte Design Academy Eindhoven samen met de University of Art and Design Helsinki, de Estonian Academy of Arts en de Iceland Academy of the Arts in een designprogramma over folklore en traditie.
Twee lichtingen studenten van de afdeling man and Identity ontmoetten hun buitenlandse medestudenten in eigen land en waren te gast in Finland, Estland of IJsland. De research naar gemeenschappelijke Europese geschiedenis, tradities en oude ambachtelijke technieken bracht hen naar verre plekken waar folklore nog onderdeel van het dagelijks leven is. Ook bezochten studenten elkaars academie, musea en namen ze deel aan seminars en workshops.
Een zoektocht naar een New European iDentities in design.

New European iDentities is een internationaal studieprogramma dat mogelijk werd gemaakt door het Erasmus Lifelong Learning Programma van de Europese Unie. 

neid

 

2009 Home and the Other
boek en expositie vormgegeven in opdracht van: DAE Eindhoven.

In de late zomer en herfst van 2008 volgden negen designstudenten uit Noorwegen, Finland en Nederland een traineeprogramma voor textielontwerp aan elkaars instituut. Het Audax Textielmuseum Tilburg en Design Academy Eindhoven hebben samen een internationaal uitwisselingsprogramma opgezet om een frisse impuls te geven aan textielontwerp. Op academies over de grens maakten studenten kennis met nieuwe invalshoeken en experimenteerden ze met oude en nieuwe technieken. Vanuit het thema Home and the Other werden cross-over concepten geboren; het jacquard weefgetouw, de lasercutter, de computer, de ouderwetse draad en naald en vele verftechnieken zorgden voor de uitwerking tot een rijke collectie stoffen. De afsluitende werkstage in de bloeiende textielindustrie rond het Italiaanse Como gaf de studenten een voorproefje van de dagelijkse praktijk in de branche.

home1W

2009
opleidingsmagazine bachalors.
(fotografie Feme Reijerman)

bachelor_mag