Duurzaam Dutch Design

Tentoonstelling ‘FOOTPRINT 1850’

Tentoonstelling ‘FOOTPRINT 1850’ in het Nederlands Openluchtmuseum.Leefden we vroeger duurzamer dan nu, of in de toekomst?  Ineke Hans onderzocht, vergeleek en toont voetafdrukken van 1850, 1950, nu en 2050. This a research project by Ineke Hans in cooperation with ArtEZ and NOM.
————
Binnen deze vier tijdsbestekken werden 15 aspecten van ons dagelijks leven en hun sociale, ecologische en economische voetafdrukken en gevolgen onderzocht:

  • – HUIS & HAARD hoe gebruiken we energie en grondstoffen?
  • – HUIS & HUISRAAD (THUIS & GOEDEREN) hoe gaan we om met producten?
  • – HUIS & HART hoe is ons welzijn?

————

De resultaten, met historische artefacten, feiten, berekeningen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en aanvullende ‘facts & figures’, worden gepresenteerd in de historische boerderij Midlum tijdens het Duurzaamheidsjaar 2024 van het Nederlands Openluchtmuseum.

 

De start voor FOOTPRINT 1850 waren twee ‘tiny-houses-avant-la-lettre’ van het Nederlands Openluchtmuseum:  een vissershuisje uit Marken (1850) en het vakantiehuis van Gerrit Rietveld (1950).

Het project was onderdeel van C-DUTCH (Circular Design Using The Cultural Heritage), een onderzoeksproject van ArtEZ-Arnhem, het Nederlands Openluchtmuseum.

Grafisch ontwerp gedaan door studio Boot.

 

Te bezoeken Open lucht museum . Duurzaam Dutch Design