Social Label Lab

inrichting

 

INRICHTING SOCIAL LABEL LAB IN HET WERKWARENHUIS DEN BOSCH

 

De metamorfose van een vieze vuile stinkende vetput naar een mooie heldere werkplaats met kantoren in oude silos en vaten op poten. We hebben gekozen voor licht, veel glas, heldere kleuren, roze van het werkwarenhuis, geel voor de service ruimtes en zwart voor alles wat nieuw toegevoegd is. Alle materialen zijn zoveel mogelijk hergebruikt en het gebouw is nu klaar voor de toekomst. Verwacht bij ons geen hergebruikte fabriek met afgebladderde muren maar een mooie heldere functionel ruimte. Het Werkwarenhuis heeft hier een sociaal hart gekregen, midden op het terrein staat nu een winkel annex tentoonstellingsruimte. Een plek waar de komende jaren ruimte is gemaakt voor design projecten die er toe doen.

Het Social label lab spreekt tot de verbeelding. Stichting Social label heeft met steun van Rabobank Foundation de transformatie van de oude fabriek naar een eigentijds lab/ conceptstore in gang gezet. Ontwerper Piet Hein Eek werd gevraagd voor de architectuur en ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) deed de inrichting.

 

Architectuur: ‘Wij willen met één ingreep het gebouw een heldere structuur geven die in één oogopslag te begrijpen is en waarmee ruimte wordt geboden aan de gewenste organische groei en verdere invulling van het monumentale pand’, Piet Hein Eek, architectenbureau Eek en Dekkers.

 

Inrichting: ‘Door helder kleurgebruik en eigenzinnige oplossingen ontstaat er een landschap waarin de designproducten van Social label goed tot hun recht komen. Een fris statement, een herontwikkeling van een voormalige machinekamer tot een volwaardige nieuwe conceptstore en creatieve werkplaats’, Edwin Vollebergh (Studio Boot).

opening door Koningin Maxima lees hier meer over