Jubileum posters

gespot in de straten van Den Bosch

Ontwerpers en makers hangen samen in de straten van Den Bosch.

Spot en herken ze allemaal!

Social label bestaat 10 jaar en heeft openhuis op 19 mei in het Social label lab op Tramkade
Studio boot maakte deze campagne van 10 ontwerpers en makers om het dit moment feestelijk samen te vieren.

 

 


Edwin X Jaap

Edwin Vollebergh, Studio Boot, maakt samen met Cello en Reinier van Arkel het verhalend servies Social label > KOM.  Jaap, een van de makers van Cello zorg, is supertrots. Ze werken samen sinds 2014. Inmiddels heeft Cello hun werkplaats met gieterij verder uitgebreid en een derde oven aangeschaft. Jaap ging samen met zijn collega’s een paar jaar geleden mee naar de Designweek in Milaan waar het verhalend servies als onderdeel van de Social label collectie te zien was. Het servies staat inmiddels op diverse mooie plekken in Nederland en daarbuiten. Elke keer worden de verhalen uitgebreid als er nieuwe mensen meedoen. Ieder serviesstuk is uniek!

 

 

Piet Hein X Willy

Willy, maker van De Winkel die Werkt, de houtwerkplaats in de Makersstraat bij het Werkwarenhuis op Tramkade in Den Bosch helpt mee met de stoelen en krukken uit de serie Social label > HOUT een ontwerp van Piet Hein Eek. Deze meubellijn is de eerste Social label productlijn die ism werkplaats Woodworks onderdeel zorgorganisatie Amarant is opgestart. Samen met begeleider/pionier Gert van Kempen en de makers van Woodworks die de tafels met banken Social label >HOUT maken, stonden we vanaf 2012 al op de Dutch Design Week met de tafels en banken. En dat was elke keer weer een feestje met alle werkplaatsen die een bezoek brachten aan Social label tijdens Dutch Design Week.

Borre X Siham

Siham werkt sinds 2021 in het Craft Atelier van Social label en heeft altijd al affiniteit met handwerken gehad. Via het maken van Social label > SCHORT onder begeleiding van ateliermeester Brigit leerde ze om ook met de naaimachine overweg te kunnen. De schorten zijn een ontwerp van Borre Akkersdijk, ByBorre. Het materiaal komt van hergebruikte tenten die De Waard schonk aan Social label.

 

Jos & Johannes X Neftely

Neftely is doof geboren en werkt al geruime tijd bij WeenerXL. Hij werkt het liefst met zijn handen en houdt ervan om zelf mooie dingen te maken waar hij zijn technische kennis kwijt kan. Hij is vanaf begin betrokken bij Social label >KLUIS een ontwerp van Kranen/Gille. Het ontwerpduo Jos Kranen en Johannes Gille zijn ook ateliermeester in het Assembly Atelier van Social label waar via het werken aan Social label producten nieuwe vaardigheden worden aangeleerd. Neftely draagt vanuit zijn ervaring hier aan bij en geeft live workshops in het mobiele atelier van Fabriek on Tour.

Iris X Barend

Social label > MIRROR is een ontwerp van Iris Toonen waar ze vanuit haar liefde voor kleur en materiaal een product bedacht voor mensen die reïntegreren in het Assembly Atelier. Barend laat zich inspireren door vanuit de filamenten uit de 3D printer en mix van kleuren elke keer een uniek designproduct te maken. Tijdens de laatste Dutch Design Week kregen de kleurrijke spiegels mooie aandacht van publiek en de eerste exemplaren zijn inmiddels verkocht.

Brigit X Ize

Ize is een creatieve duizendpoot. Textiel is op haar lijf geschreven. Ze is dus helemaal in haar element in het Craft Atelier waar ze ondermeer werkt aan Social label > WORK. Onder begeleiding van ateliermeester/textielontwerper Brigit Vermeulen maakte ze haar unieke werkkleding. ‘Dead stock’  wordt geupcycled naar een outfit die de identiteit van de groep makers accentueert.

Rens X Noortje

Noortje komt elke maand samen met collega’s onder begeleiding van vrijwilliger Lia van handweverij ASVZ zorg vanuit Tilburg naar het Social label Lab in Den Bosch. Daar werkt ze samen met Tetje, Suleika of Moniek op de houten weefgetouwen in het Craft Atelier aan  Social label > SKIN  Warme manchetten die ontwikkeld zijn met het TextielMuseum na een ontwerp van studio RENS.

Rianne X Bert

Bert werkt aan de ambachtelijk gegoten emmer uit de serie Social label > WAS  Rianne Makkink (Makkink& Bey) ontwierp de wasstraat die bestaat uit een keramische emmer en wasrek samen met de werkplaats SMO Breda/Ik wil meedoen en gemeente Breda. Zij was geraakt door het vakmanschap dat door begeleider Michael met zorg en aandacht wordt overgedragen aan de mensen in deze beschutte werkplaats voor keramiek .

 

Dick X Thierry

Thierry wilde lasser worden. Dat lukte niet op school, wel via het maken van de bezem, een ontwerp van Dick van Hoff, bij Cambio, Circulus Fietswerkplaats in Deventer. Het lassen geeft hem rust in zijn hooft en focus. Samen met Dick maakte hij destijds de eerste exemplaren en prijkte hij op grote billboards in Eindhoven toen Social label > VEEG genomineerd was voor de Dutch Design Awards in 2016. Thierry is later als lasser gaan werken bij een carrosseriebedrijf en nog steeds ambassadeur voor de bezem van Social label.

Kiki X Joost

Ontwerpersduo Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk ontwikkelde samen met werkplaatsen uit de Social label community respectievelijk Social label > LICHT ism RIBW Brabant en Social label > TIJD ism ARTE Helmond. Vanuit aandacht voor vakmanschap, tijd voor het maken en restmateriaal worden designproducten gemaakt in het Assembly Atelier in het Social label Lab.