Knitting

Prototyping voor Montis Furniture

Studio BOOT en BYBORRE Lab bundelen ontwerpkracht voor Montis

Onder het motto ‘industriële elegantie’ ontwikkelt Montis nieuwe meubelontwerpen en lanceert het merk innovaties van bestaande klassiekers. Petra Janssen van Studio BOOT en ‘knitting engineer’ Borre Akkersdijk van BYBORRE Lab bundelden hun kracht voor een innovatief gestreepte poefhoes.

Beanie bewijst zich al sinds 2011 als succesvol Montis ontwerp. De flexibele poef is met zijn gevarieerde dessins en kleuren geschikt voor elk interieur. Al is hij óók een tikje eigenwijs en gevoelig voor nieuwe ontwikkelingen. Hoogste tijd dus voor Hoodie: de vertrouwde Beanie in een spectaculair nieuw jasje. Samen met Borre Akkersdijk werkt Petra Janssen van Studio BOOT aan een nieuwe, driedimensionale poefhoes.

Hoodie wordt ontwikkeld op de innovatieve rondbreimachines in het Amsterdamse BYBORRE Lab. Door te werken met verschillende garens en draaddiktes is er gezocht naar een speciaal en gelaagd resultaat. De bolvormige Hoodie is veel meer dan een comfortabel zitelement. Aanwezig en een tikje brutaal, in vier opvallende tinten: Pink, Blue, Green en Purple. Eigentijds Dutch design: de gestreepte bouwstenen voor een speels poeflandschap.

De Hoodie zal gepresenteerd worden tijdens de beurs van Milaan 2022