Lezingen

lezingen bannerBNO, ontwerpen van de toekomst, BNSP-tussen regie en anarchie, werkbezoek OTIS (college of Art and Design L.A.)
BNSP Jaarcongres
Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen

BNSP congres ‘Nieuw elan’
Tussen regie en anarchie

Oprichting & realisatie tijdelijk restaurant en buitengebied door Studio Boot.

De RO professional als matchmaker’, Sonja van der Beek (hoofd afd. Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw ‘s-Hertogenbosch), Harwil de Jonge (projectdirecteur VOF GZG) en Petra Janssen (studio boot) Studio boot gaven een presentatie over de tijdelijke invulling van het GZG terrein met het restaurant Mariapaviljoen. De tijdelijke invulling van GZG blijkt zo’n succes dat het landelijk begint op te vallen. Het terrein heeft de LEEGaward gewonnen, een nationale prijs die in het leven is geroepen voor het meest succesvolle project op het gebied van leegstandsbeheer. Gefeliciteerd Heijmans!

———————————–
Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers, Amsterdam
“Ontwerper van de toekomst”

De bijeenkomst “Ontwerper van de toekomst” liet door middel van visiepresentaties en discussies zien wat de toekomst van de ontwerppraktijk is. Met bijdragen van: Jeroen van Erp/Fabrique, Chris Gruijters en Petra Janssen/Studio Boot. Moderator was BNO-voorzitter Timo de Rijk.

Petra hield een presentatie over de toekomst van de ontwerppraktijk, dit naar aanleiding van recente Boot projecten.
“Studio Boot is ‘creatieve entrepreneur’ met o.a. een eigen restaurant en een label. Naast de traditionele rol als grafisch ontwerper werken we multidisiplinair, o.a. in de mode als ontwerper (Red-Rag shoes) en als interieur- en produktontwerper voor verschillende restaurants en winkels. In 2011 waren we de initiafnemers en conceptmakers van een zomer-bouw festival voor architecten, kunstenaars, ontwerpers en ander ongeregeld; het Huttenfestival de Vlek. Naar aanleiding van dit festival is een label ontstaan waarmee we mensen met afstand van de arbeidsmarkt aan een baan en zinvolle dagbesteding helpen (Social label).” Momenteel zijn we bezig met Pleisterplaats de vrijheid, een duurzame opvolger van huttenfestival de Vlek, ditmaal in Den Bosch.

bno

https://www.sociallabel.nl 

https://www.mariapaviljoen.nl/ 

https://www.pleisterplaatsdevrijheid.nl/ 

https://www.bno.nl/agenda/ontwerper-van-de-toekomst

———————————–
Otis Get Aways  bezoekt studio Boot

Op zondagmorgen kregen we bezoek van een groep Amerikaanse studenten met hun begeleiders van het MFA Graphic Design, Otis uit Los Angeles. Otis Get Aways is mede georganiseerd en begeleid door Roos Giethoorn (HeyDay)

https://www.otis.edu/graduate-graphic-design

 

IMG_0864