lezingen

brabant banner 2

 Ontwerpen aan het nieuwste Brabant

 

Ontdekken door doen

Na jaren op de Design academie in Eindhoven actief te zijn geweest ontstond bij ons de behoefte om naast onze ontwerpstudio een aantal maatschappelijke vragen te toetsen direct in de samenleving. Kunnen we nieuwe inzichten/oplossingen bieden die optimaal aansluiten bij behoeftes van mensen?

 

Onze maatschappij is complex en mijn vak (grafisch ontwerp) is al jaren flink onderhevig aan veranderingen. Daarom kijken we verder. Grafisch ontwerp is alom vertegenwoordigd in ons moderne leven. Wij zijn dienstverleners die mensen verbinden. Samenwerking is onze kracht. We maken boeken, tijdschriften, verpakking, prints, etc, maar vooral maken we identiteiten. Voor merken, mensen en produkten, op televisie, in gedrukte media, op webpagina’s en in de openbare ruimte. Alles veranderd, ook de vorm verandert van 2D naar 3D. We voegen samen en geven informatie aan het publiek terwijl op hetzelfde moment een beeld wordt geschetst als gevolg van maatschappelijke culturele aspiratie en morele waarden. Juist in dit laatste zit de grote uitdaging.

 

Door ons zelf op te stellen als creatief ondernemer en pionier zijn we in staat om mee te denken over de toekomst van onze samenleving. Door het voorbeeld te geven en te verbeelden kunnen mensen aanhaken en meedoen. Door samen te werken met andere pioniers en specialisten uit verschillende vakgebieden kunnen we veel van elkaar leren en een grotere beweging maken. Een ontwerper heeft veel tools in handen om meer te kunnen betekenen.

 

denken, onderzoeken ,informeren, debatteren en communiceren
Samen met iedereen, multidisciplinair, bestuurder, professional, wetenschapper, ondernemer, werknemer, maar ook met mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Het is belangrijk dat wat we doen een blijvend karakter heeft. Het gaat om tijd en aandacht zodat de invulling blijvend kan zijn. Het lange termijn denken. Samen bouwen is samen delen en zo dan ook samen genieten.

 

Petra & Edwin

 

  • Lezing bij opening expositie Ontwerpen aan het nieuwste brabant
    Willem 2 Den Bosch januari 2015
  •  lezing introductie prijs erfgoed brabant Mariapaviljoen februari 2015

 

 

eigen projecten naast de studio opdrachten

  • initiators huttenfestival de vlek tilburg 2011
  • initiators co- owner restaurant mariapaviljoen 2013  (ism Jaques van Geffen, Pepijn Muller)
  • initiators co- owner stichting Sociallabel Socio economics 2013 (ism Simone Kramer) www.sociallabel.nl
  • initiators co- owner Werkwarenhuis (ism Simone Kramer) www.werkwarenhuis.nl