Samen maken we de stad

lezingen bannerkopiein ’s-Hertogenbosch

Pleisterplaats de Vrijheid vormt samen met de Verkadefabriek/Johan Simons en de Conceptbouwers Coöperatief in opbouw u.a..  De leden van de cooperatie realiseren een groot aantal verschillende projecten in het gebied Pleisterplaats De Vrijheid brengt naast de beproefde methode van Tijdelijke BouwWerken (vh methode Huttenfestival) onder meer Cafe-Restaurant Van Aken en Werkwarenhuis Social label in.

De duurzame waarde van tijdelijk gebruik

De initiatiefnemers van het Huttenfestival De Vlek gingen in 2012 verder onder een nieuwe naam: Pleisterplaats De Vrijheid. Gezien de verslechterende economische situatie bleek een tijdelijk festival zoals eerder georganiseerd in Tilburg niet langer haalbaar. Tijdelijkheid is de norm geworden; de duurzame ontwikkeling van een pleisterplaats met tijdelijke projecten moet een blijvend fysiek resultaat opleveren.

Daarom richt Pleisterplaats de Vrijheid zich nu op locaties waar een nieuwe, blijvende ontwikkeling op gang gebracht moet worden. Voor de komende tien jaar heeft Pleisterplaats de Vrijheid locatie De Heus in ’s-Hertogenbosch als thuisbasis. Met dezelfde methode: kleine projecten door bewoners, vaklui en topontwerpers. Het doel is anders: geen feest van ontwerpen en maken dat een  tijdelijke nieuwe ontwikkeling op gang brengt, maar een feest dat een duurzame nieuwe vorm van gebiedsontwikkeling is. Nieuwe functies van samen leven, werken en beleven worden onderzocht en toegepast voor duurzame ontwikkeling van het gebied De Heus en de stad ’s-Hertogenbosch als geheel. ( foto:pilot huttendorp Tilburg 2011 idee, concept studio Boot)

Pano 1009'11-03-01

https://www.pleisterplaatsdevrijheid.nl

 

 

Nieuwsberichten naar aanleiding van Coöperatief  in oprichting

Omroepbrabant (doorklikken naar onze pilot in 2011 Huttendorp)

https://www.omroepbrabant.nl/?news/2086991493/Fabrieksterrein+De+Heus+Den+Bosch+wordt+creatieve+hotspot+met+medewerking+van+regisseur+Johan+Simons.aspx

https://www.bastionoranje.nl/index.php?pagina=nieuws&categorie=803&artikel=10047

lezingen banner