Sint-Janslyceum

Het Sint-Janslyceum in Den Bosch is flink verbouwd.

Het is een prachtig gebouw, dat alle kenmerken heeft van de Bossche School, een bijzondere stroming in de architectuur. We hebben volgens de wensen van de leerlingenraad de nieuwe kantines ingericht. Er zijn 3 ruimtes, een onderbouw en bovenbouw kantine en een nieuwe open en overdekte verbindingsruimte. Hiervoor hebben we een modulair banken systeem gemaakt. Deze banken kunnen vrij in de ruimte gebruikt worden, gestapeld of als blok. De belangrijkste functie blijft zitten maar de opstelling kan eenvoudig worden veranderd in een danszaal met podium of een catwalk voor een modeshow.
De ‘oude’ kantines hebben we opnieuw ingedeeld met gebruik van het oude meubilair, tweedehands NS treinstellen en nieuw gemaakt lounge banken. De uitgiftepunten zijn herkenbaar aan de rood-witte striping. Blokken voor de onderbouw, strepen voor de bovenbouw. De verdere aankleding van de ruimtes, o.a. kussens en aangepaste verlichting wordt in een later stadium uitgevoerd.
De capaciteit van de drie kantines is nu flink toegenomen, de oude eet- en drinkplekken in de ontvangsthal zijn in een grijze Bossche-schoolkleur gespoten, alle lockers zijn geel en gegroepeerd in de grote locker-ruimte.

sintjans1

 

StBoot-StJansLyceum-0409'15'-092-panoHR-01

 

sintjans3kopie

 

StBoot-StJansLyceum-0409'15'-171-panoHR-01

 

sintjans2kopie

 

StBoot-StJansLyceum-0409'15'-224-01

Fotografie: Rene van der Hulst