Studio BOOT Plakt

affiche boek  studio Boot 

 

De Beste Affiches van 1990-2020 verzameld in een boek.

Dertig jaar verstreken tussen het oudste en het nieuwste affiche met Studio BOOT logo. De 198 meest spraakmakende creaties zijn nu verzameld in het prikkelende overzicht BOOT Plakt. En een deel daarvan is vanaf 17 oktober te bewonderen bij Piet Hein Eek in Eindhoven.

Sinds de oprichting in 1991 vonden Edwin Vollebergh (1962) en Petra Janssen (1966) van Studio BOOT elkaar in een gedeelde nieuwsgierigheid, gretigheid en werklust. De opdrachten van de Bossche ontwerpstudio blijven allang niet meer beperkt tot grafisch werk en behelzen ook productvormgeving en ruimtelijk ontwerp. ‘Welke vorm of welk medium we ook kiezen, we streven naar een prikkelend, verrassend beeld.’
Uit de stroom aan affiches die vooral Edwin tussen 1990 en 2020 bedacht, illustreerde en vaak met de hand letterde zijn de 198 mooiste, meest opwindende voorbeelden verzameld in een boek. BOOT Plakt bevat 30 jaar BOOTschappen: een affiche-oeuvre in 198 oogstrelende, prikkelende, geestige plakkaten. Ooit gemaakt om te hangen in ’t wild. Nu van de vluchtigheid gered in een aantrekkelijk boek van 224 pagina’s. Op een presenteerblaadje aangereikt, mét 13 geboden voor de beginnende en gevorderde ontwerper. Plus: een beknopte duiding van het werk in het licht van de na-oorlogse affichegeschiedenis. BOOT Plakt is 30 jaar affichekunst die je bij de lurven grijpt. Zó dwars en zó veelzijdig dat je ‘the real thing’op ware grootte wilt bewonderen. En dat kan toevallig óók. Van 17 oktober tot ?? is een selectie van de affiches uit het boek te bezichtigen bij Piet Hein Eek in Eindhoven.

 

Het boek
BOOT Plakt is voor € 30,- te bestellen via onze webwinkel en de winkel van Piet Hein Eek

Bestel Hier

De tentoonstelling
Een selectie uit het afficheoverzicht BOOT Plakt is vanaf  17 oktober tot einde van het jaar te bezichten bij Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30 Eindhoven.

foto: Rene van der Hulst