Welkom

wwh

bij het WerkWarenHuis van Social label in Den Bosch

 

Welkom in het  het WerkWarenHuis. Sinds 2014 zijn we aan het werk om de culturele hotspot op terrein Tramkade voor ‘s-Hertogenbosch vorm te geven. Hier lees je hoe het is begonnen en wat er allemaal is gebeurd sinds de opening van het WerkWarenhuis van Social label op 29 mei 2015. Op de homepage vind je alle berichtjes terug met daarachter steeds een mooie selectie van foto’s. Het laat zien hoe belangrijk vrijplaatsen zijn voor ontmoeting via kunst, cultuur en design.

kijk ook op www.werkwarenhuis.nl

 

OUR STORY
Kracht van design, kunst en communicatie voor een inclusieve wereld

Kwaliteit van leven, nieuwe manieren van ontmoeten en maken, worden steeds belangrijker. Menselijke waarden worden herontdekt, beleefd en gedeeld. Tijd en aandacht, verbeelding en bezieling, in een tijd waar mensen op zoek zijn naar verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Waar mensen die niet zo makkelijk meedoen, vanzelf aansluiting vinden. Kunst en cultuur spelen in op behoefte van mensen aan betekenisgeving, binding en community. Die maatschappelijke waarde is urgenter dan ooit.

 

Initiatief
Founders/initiatiefnemers van het WerkWarenHuis zijn Petra Janssen (ontwerpbureau Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone, cultuur & communicatie). Vanaf 2014 zijn zij bezig om de ‘culturele hotspot’ op terrein Tramkade vorm te geven. Het WerkWarenHuis, tevens thuisbasis van stichting Social label, opende in mei 2015 haar deuren. De inzet is van ‘niets iets maken’ voor een duurzame waarde van tijdelijk gebruik. Samen met ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) die in maart 2016 Restaurant Van Aken opende. Gedurende een periode van tien jaar ontstaat een ‘gesammtkunstwerk’ i.s.m. ontwerpers, creatieve ondernemers, vaklui, onderwijs en maatschappelijke groepen (Pleisterplaats op Tramkade).

 

IK BEN WAT IK MAAK
Als mensen iets moois maken, dat kunnen tonen, zorgt dat voor arbeidstrots, eigen waarde en een extra stimulans om terug te komen in de maatschappij. Het WerkWarenHuis van Social label is een voorbeeld voor Nederland waarin mens, product, bebouwing en beleving samenkomen op een maatschappelijk verantwoordelijk en verbeeldend niveau. Via diverse kunstdisciplines dans, theater, beeldend, muziek, film en design creëren we in en rond het WerkWarenHuis een inclusieve wereld waar mensen echt betrokken zijn.

 

 

 

480x850-liggend-beeld-nieuws-80

 

480x850-liggend-beeld-nieuws-803

 

480x850-liggend-beeld-nieuws-80

 

480x850-liggend-beeld-nieuws-802

480x850-liggend-beeld-nieuws-2

 

480x850-liggend-beeld-nieuws-25

 

480x850-liggend-beeld-nieuws-4425